HEALTH TUNING® BLOG - nápady & zajímavosti

Jihostroj jde s dobou. Využívá moderní metody - Health Tuning®

27.01.2016

Jan Svoboda: "Program Health Tuning® je pro nás posun dopředu. Je to další část do skládačky našeho výkonu" pochvaluje si trenér.

Co se za tímto názvem skrývá a co Health Tuning® přináší jednotlivým klíčovým hráčům a manažerovi klubu se dováte v článku, který přinesl Budějovický deník.

BCF Health Tuning Deník

K lepším výkonům pomáhá volejbalistům i sportovní program oboru Health Tuning®

25.01.2016

Letošní dominanci VK České Budějovice v české nejvyšší soutěži nelze přehlédnout. Na svém kontě mají svěřenci Jana Svobody pouze jednu porážku v tie-breaku a jasně vládnou UNIQA volejbalové extralize. Oproti minulé sezoně pomáhá českobudějovickým hráčům i program oboru Health Tuning®. Ten pomáhá vyladit nastavení těla a mysli klíčových hráčů týmu.

Health Tuning v hale VK JIhostorj BCF

Sportovní program oboru Health Tuning®, se kterým pracuje exkluzivně společnost BCF s. r. o. z Českých Budějovice, je zaměřen na zlepšení psychické a fyzické výkonnosti vrcholových sportovců a jejich týmů. Do projektu se v sezoně 2015/16 zapojil i největší tuzemský volejbalový klub. Pečuje o něj spoluzakladatel oboru Health Tuning® Ondřej Chromý. „Koncept jako takový funguje na dvou bázích. Bylo vybráno šest klíčových hráčů týmu, se kterými proběhl skupinový workshop, na kterém měli vypracovat zadání od trenéra a vedení klubu. Na základě toho si hráči vydefinovali, s čím potřebují pomoci, aby stanoveného výsledku dosáhli. Díky tomu vzniklo zadání pro mě, který s hráči pracuje na dosahování určených cílů a zvyšování výkonnosti. Ať už celého týmu, tak jednotlivých hráčů,“ říká zároveň garant odborné metodiky oboru.

Ondřej Chromý je s týmem velmi často. Chodí na tréninky, zápasy a s načerpanými poznatky pracuje na zvedání výkonnosti jednotlivců i celku. „Ladíme hráčům jejich sportovní přístup, zlepšujeme jim psychickou odolnost, souhru s ostatními spoluhráči, soukromý život ve vztahu k tréninkům a od ledna s námi začne pracovat i náš výživový specialista RNDr. Pavel Suchánek, který hráče naměří na přístroji In-Body S-10 a na základě výsledků jim upraví životosprávu,“ říká Chromý. Výsledky měření poté prokonzultuje s fyzioterapeutem a společně mění hráčům tréninkové, pohybové a životní návyky tak, aby se mohli naplno věnovat tréninkům a byli stoprocentně připraveni na utkání.

Výsledek je po pár měsících zřejmý. Spousta volejbalistů má lepší návyky ve hře, podařilo se jim odstranit hodně zlozvyků ze životosprávy a tréninku, vše rovněž pomohlo i týmové komunikaci a souhře. „Jsme rádi, že s lidmi z Health Tuning®spolupracujeme. Sportovní výkon se skládá z několika složek, ať je to fyzická, technická nebo taktická příprava. Do tohoto souboru patří i psychická odolnost a psychologická příprava. Jestliže nám s ní může někdo pomoci a zvýší nám výkon třeba o pět procent, tak je to prospěšné,“ přidává manažer VK České Budějovice Stanislav Pochop.

Co řekl o spolupráci trenér Jan Svoboda?

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Mám zájem

V případě zájmu zadejte prosím e-mail nebo telefon. Neváhejte nás kontaktovat i v případě dotazů, nebo pro podrobnější informace.

Holistic management, s.r.o. - zřizovatel programu Health Tuning®
Lipová 1789/9, 370 05 České Budějovice
Health Tuning® je součástí konceptu Holistic Management

© 2015 | Health Tuning® je registrovaná známka. All rights reserved.