HEALTH TUNING® BLOG - nápady & zajímavosti

"Budujeme soudržnost a úctu k týmu" říká Radek Mach

21.04.2016

Od začátku extraligové sezóny pomáhá hráčům Jihostroje sportovní program Health Tuning®. Ten se snaží klíčovým hráčům týmu vyladit nastavení těla a mysli tak, aby zvedal herní výkon týmu i jednotlivce. Blíže nám tuto novinku představil reprezentační blokař Radek Mach, který si po sobotní hladké výhře domácího Jihostroje nad ČZU Praha našel chviličku času.

Health Tuning Radek Mach BCF VK Jihostroj

Jihostroji pomáhá program Health Tuning. Je možné fanouškům tento sportovní program jednoduše přiblížit? Z mého pohledu je to vytýčení cílů týmu a nastavení cílů hráče. Potom se společně snažíme těchto cílů dosáhnout.

Kdo je vlastně člověk, který vám takto pomáhá? Jaké má vzdělání? Odborným vzděláním je psycholog. My jsme absolvovali "team building", kde jsme mluvili o týmu. Kdo tam má jakou roli a co od něj tým očekává. Dostávali jsme na to zpětnou vazbu, takže víme, co si kdo o kom myslí a nemusíme být na sebe naštvaní. Prostě přijmout to, co si o vás tým myslí. Díky tomu může hráč na sobě začít pracovat. Na těch stránkách, které se mu nelíbí. Někdo vypadá nepřístupně, někdo se neumí radovat.

Více se dočtete ZDE

Víte, zvykli jsme si od sebe tělo a psychiku oddělovat... říká Pavel Kolář

21.04.2016

Pro dosažení výkonu ve sportu nebo rychlé rehabilitace po stavu vyhoření manažerů, je více jak kdy jindy nezbytné, aby se pro dosažení kýženého výsledku zapojili všechny užitečné procesy ovlivňující výkon - psychika, výživa a tělo. A důvod osvětluje přední odborník Pavel Kolář.

Nejenže vidíte souvislost reakcí těla, neseparujete od něj ani mysl. Pletu se, když řeknu, že jste svým způsobem též psycholog?

Komunikace s pacientem musí být součástí léčby. Víte, zvykli jsme si od sebe tělo a psychiku oddělovat, jenže řada onemocnění souvisí s životními příběhy, to znamená nejenom s tělem. Zařadit onemocnění do psychologických, sociálních a ekonomických vazeb je vždy hodně důležité. Pro mě je významné znát pacienta delší dobu, těžko se pracuje, přijde-li do ordinace na patnáct minut. Proto jsem rád, že máme v Motole lůžkové oddělení, kde se dají pacientovy problémy mnohem lépe odhalit, než je tomu v ambulanci. Často dobře poznáte pozadí problému. V řadě případů se problém vyřeší, už jen když s pacientem promluvíte a vytvoříte mu na jeho potíž náhled.

Věříte tedy na sílu pozitivního myšlení?

Myšlení souvisí s jakýmkoli onemocněním enormně.

Dejme tomu, že jsem zarytý materialista, jak byste mě přesvědčil?

Na tom, co říkám, ale není přece nic nematerialistického. Myšlenka i abstraktní myšlení je určitou chemií. Vaše myšlení je spojeno s emocí a ta nese chemický proces, který se děje v organismu, a to ovlivňuje imunitní faktory. Propojení duše a somatu je strašně úzké právě přes tu chemii. Hodně je to vidět například na revmatických onemocněních. Cítím to sám na sobě, jakmile mám negativní myšlení, automaticky se mi rozvíjejí i moje revmatické obtíže.

Zdroj: xman.idnes.cz

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >

Mám zájem

V případě zájmu zadejte prosím e-mail nebo telefon. Neváhejte nás kontaktovat i v případě dotazů, nebo pro podrobnější informace.

Holistic management, s.r.o. - zřizovatel programu Health Tuning®
Lipová 1789/9, 370 05 České Budějovice
Health Tuning® je součástí konceptu Holistic Management

© 2015 | Health Tuning® je registrovaná známka. All rights reserved.