HEALTH TUNING® BLOG - nápady & zajímavosti

Jak netloustnout při sedavém zaměstnání? Garant Health tuning® dal odpověď...

05.04.2016

Je úterní dopolende a zasedací místnost společnosti EON v Českých Budějovicích se postupně plní. Na přednášku RNDr. Pavla Suchánka, garanta oboru Health tuning® za výživu se scházejí zaměstnanci, kteří mají sedavé zaměstnání. A všechny zajímá jedno zásadní téma: Jak jíst během dne při sedavém zaměstnanání a při tom netloustnout.

Health tuning, BCF, Leoš Kubíček, EON Na začátku dopoledního programu seznámil Leoš Kubíček, jednatel společnosti BCF s.r.o. účastníky s celým konceptem Health tuning®. Následovala přednášková část RNDr. Pavla Suchánka, která se následně změnila na velice interaktivní diskusi. Účastníky velice zaujala struktura rozložení stravy dokonce na 2 večeře. Mezi další klíčová témata patřila diskuse nad mýty o jednotlivých potravinách, jakými je například káva s mlékem, máslo a syrová zelenina.

Během přestávky jeden z účastníků podstoupil diagnostiku svého těla na špičkovém přístroji InBody S10, který RNDr. Pavel Suchánek přivezl s sebou. V druhé půlce pak ukázal na výstupech z tohoto nejpřesnějšího diagnostického přístroje hodnotoy tohoto dobrovolníka. Důležitou součástí měření je i správná interpretace výsledků včetně základních doporučení, jak s hodnotami naložit. V porovnání s obecně známými postupy, kdy si můžete vypočítat BMI "v ruce" či na méně přesných přístrojích, byla zjištění překvapivá. "Pokud bychom využili pouze výpočtu BMI, vyšlo by dobrovolníkovi, že má nadváhu. Ale detailní diagnostika ukázala, že jednoduchý výpočet nedokáže zohlednit vyšší procento svalové hmoty. Tudíž by byla interpretace chybná." Řekl při výkladu Suchánek. "Pokud tedy chcete opravdu se svým zdravím opravdu něco dělat, je třeba znát co nejpřesněji svůj aktuální stav. Každý z nás je jiný a proto i řešení pro nadváhu či pohybové aktivity musí být individuální." Dodal doktor Suchánek.

--- OBRÁZEK --- Mezi klíčové informace, které je možné z výstupů přístproje InBody S10 zjistit patří množství podkožního i vnitrobřišního tuku, zavodnění těla, objem svalové hmoty, rovnoměrnost zatížení svalové soustavy (pravo levá) a v neposlední řadě i stav lymfatického systému s přesným určením fungování v jednotlivých končetinách. Toto zjištění může být i určitou indicií, které ukazuje na poškozenou svalovou tkáň ještě dříve, než se zranění reálně projeví.

Na tloustnutí při sedavém zaměstnání má vliv nejen špatná životospráva, prapůvodcem přibývání na váze je mnohdy i špatné fungování lymfatického systému. Obnovit funkci lymfatického systému ve Vašem těle je možné pomocí lymfatických kalhot či masáží v péči salonu Carmen & Clinic.

Základní část letošní první ligy zvládli volejbalisté VK Jihostroj na výbornou. Z 22 zápasů zvládli celých 20 a do Play off postupují z prvního místa. Jak zmínil trenér Svoboda: "V několika klíčových zápasech hráčům jednoznačně pomohly nástroje na zvládání tlaku a nervózity, které se naučili díky Health tuning®". Klíčoví hráči na sobě pravidelně pracují za pomoci Health tuning® specialisty Mgr. Ondřeje Chromého, který o své práci říká: " Je důležité, aby si každý z hráčů našel svou roli, kteoru přispěje týmu pro dosahování výsledků. Pak již pracujeme individuálně na tom, jakou pomoc každý z nich potřebuje, aby svou roli naplnil. Nyní ás čeká ta hlavní část, kterou je bezpochyby Play off. Pro strategické nastavení cvelého týmu budeme využívat nástrojů, které jsou využívány i nejtvrdším byznysu."

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >

Mám zájem

V případě zájmu zadejte prosím e-mail nebo telefon. Neváhejte nás kontaktovat i v případě dotazů, nebo pro podrobnější informace.

Holistic management, s.r.o. - zřizovatel programu Health Tuning®
Lipová 1789/9, 370 05 České Budějovice
Health Tuning® je součástí konceptu Holistic Management

© 2015 | Health Tuning® je registrovaná známka. All rights reserved.