HEALTH TUNING® BLOG - nápady & zajímavosti

Růžová lentilka nahrazuje manažerům vztahy

21.04.2016

Take to znáte? Sedíte u svého počítače. Máte se pustit do nového úkolu, který Vám dříve nevadil, ale poslední dobou se vše mění. Dříve jste si toho nevšímal, ale zničeho nic si uvědomujete, jak Vám tuhnou ramena, trapézy a jde to až ke krku a odotu do hlavy. Ve spáncích to začíná pulsovat... Otvíráte šuplík svého pracovního stolu a s úlevou si říkáte, ještě tu zbyly dvě poslední růžové tabletky. Zapíjíte je chladnou kávou a po několika minutách začne přicházet úleva...

Ano, tohle jsou pravidelné situace, které vídáme v kancelářích kolem sebe a sami zažíváme. Položme si otázku, jak dlouho to chceme takto snášet? A musíme vůbec? Jaké je řešení?

Mnozí efektivní manažeři vezmou útokem svůj diář a redukují množství operativních činností. Začnou běhat. Zajdou na masáž. Někteří vyrazí ke svému lékaři a doví se: "Co byste při svém životním stylu chtěl?" Ti neodbytnější prochází vyšetřeními. Ale co to? Opakovaně jen slyší: "Vaše hodnoty jsou vpořádku. Možná mírně zvýšené, ale nic zásadního." Občas masér řekne: "Zase máte blok na páteři." A Vám se honí hlavou, proč vlastně. Vždyť se snažíte cvičit.

A po nějaké době se vrátíte k původnímu maratonu práce, práce, práce... Až pak to přijde. Syndrom vyhoření manažera přichází nenápadnými plíživými kroky.

Když se objeví první příznaky, kdy Vám lékař není schopen pomoci jinak, než jen předepsáním léku, jde z největší pravděpodobností o psychosomatické potíže, vyplývající z problémů nejen vnitřního stresu, ale i z nedostatečných či neuspořádaných sociálních vazeb - vztahů. Již dnes můžete najít i u nás mnoho odborníků v této oblasti. A jejich popularita stále roste.

Klasická medicína sice umí doslova zázraky, ale některé potíže vyléčit nedokáže. Bez jasné diagnózy odchází z ordinací lékařů až 40 procent lidí. "Psychosociální okolnosti se mohou podílet i na vnímání intenzity obtíží,“ říká v rozhovoru pro magazín MF DNES Rodina DNES vedoucí Centru komplexní péče v Dobřichovicích Barbora Danielová. Více v článku ZDE

Co se lze dozvědět o svém zdravotním stavu při měření

17.04.2016

Jak probíhá měření mladých fotbalistů? Kolik se jich měření zúčastnilo? Jaké informace se při individuální konzultaci rodiče dozvídají? Co je překvapuje? A k čemu jim je to dobré?

Odpovědi na tyto otázky se dovíte v tomto videu.

Stejné informace o aktuálním stavu svého těla se můžete dozvědět i Vy!

Kontaktujte nás pro nezávaznou konzultaci ZDARMA info@health-tuning.cz

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >

Mám zájem

V případě zájmu zadejte prosím e-mail nebo telefon. Neváhejte nás kontaktovat i v případě dotazů, nebo pro podrobnější informace.

Holistic management, s.r.o. - zřizovatel programu Health Tuning®
Lipová 1789/9, 370 05 České Budějovice
Health Tuning® je součástí konceptu Holistic Management

© 2015 | Health Tuning® je registrovaná známka. All rights reserved.